Lezingen (only available in Dutch)

Ik heb een bemerkt dat, mede als gevolg van de “sterke verhalen” die ik vertel en het aantal foto’s dat ik laat zien over de reizen/bestemmingen die ik bezoek, er belangstelling is om daar iets meer van te weten en/of te zien.
Ik heb daarom een aantal lezingen opgezet. Hieronder is een lijstje met de onderwerpen die beschikbaar zijn.

not available

Yellow-nosed Albatross (Thalassarche chlororhynchos)

Atlantic Odessey

(Van Ushuaia tot de Cape Verde’s,
op zoek naar walvissen/penguins/albatrossen en het waterhoentje van Tristan da Cuhna)


In 2011 heb ik deze reis gemaakt, langs verlaten eilanden (o.a. South Georga, Ascension en St Helena) in de Atlantiche Oceaan.
De lezing duurt een kleine 2 uur (incl kwartiertje pauze) en geeft door middel van z’n 250 foto’s een beeld van de omgeving en de voorkomende dierenwereld (m.n. Vogels/zoogdieren).
Tussendoor is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen etc.

not available

Branco (Cape Verde)

West African Pelagic

(Van de Cape Verde’s tot Madeira;
dolfijnen/walvissen en stormvogels)


Deze reis heb ik in 2011 gemaakt; met bezoeken aan de verlaten eilanden Raso/Branco – Selvagens – Desertas.
De duur is een klein uurtje, waarin een kleine 100 foto’s zullen worden getoond.
Tevens voldoende tijd voor vragen etc.

not available

Mountain Gorilla (Gorilla beringei beringei)

Uganda/Rwanda

(Op Safari naar minder bekende landen, met verrassende diersoorten)


Dit is het gebied van de berg-gorilla’s en chimpansees, naar ook andere soorten apen komen aan de orde.
Naast de meer bekende leeuwen/olifanten en nijlpaarden ook aandacht voor vogels (Schoenbekooievaar/Kroonplevieren) en vlinders.
Er is voldoende materiaal (ruim 250 foto’s) voor een voorstelling van 2 uur (incl kwartier-pauze) Verder, zoals altijd, wordt er voldoende tijd ingeruimd voor specifieke vragen.

not available

Crested Auklet (Aethia cristatella)

Russian Far East

(Kamchatka - Commandeur Eilanden - Koerillen - Sachalin)


In de voetsporen van Vitus Bering, naar verre (deels) verlaten eilanden. Naast vele soorten Alken/Papagaaiduikers en de "Stellers Zeearend" ook aandacht voor Beren, Walvissen en Zeeotters.
Er is voldoende materiaal (ruim 245 foto’s) voor een voorstelling van 2 uur (incl kwartier-pauze) Verder, zoals altijd, wordt er voldoende tijd ingeruimd voor specifieke vragen.

not available

Turkey Nature

(Göksu Delta - Taurus Gebergte - Aladaglar Nationaal Park)


Vauit de Delta via het middelgebergte van de Taurus naar de 2.400 m hoge Arpalik Plateau in het Aladaglar gebergte.
Onderweg aandacht voor vogels (Gestreepte Prinia/Perzische Roodborst/Kaspisch Berghoen), vlinders (Levant klaverpage) en libellen (Syrische rombout).
Daarnaast komen ook de planten, reptielen & amfibieën en insecten aan de orde.
Er is voldoende materiaal (ruim 130 foto’s) voor een voorstelling van een klein uurtje Verder, zoals altijd, wordt er voldoende tijd ingeruimd voor specifieke vragen.

not available

Solomon Islands Sea-Eagle (Haliaeetus sanfordi)

West Pacific Odyssey

(Niew Zeeland - Norfolk - Nieuw Caledonia - Salomonseilanden - Papua Nieuw Guinea - Chuuk - Japan)


Een grote zee-reis (ruim 5.000 km) over de Grote Oceaan met veel nog vrij onbekende soorten zeevogels (Halsbandstormvogel, Kermadecwitnekstormvogel, Witkeel- stormvogeltje, Japans Stormvogeltje en Stellers Albatros).
Onderweg ook veel aandacht voor de "eiland-endemen (Nieuw-Caledonische Leder- kop, Kagoe, Rennellklauwiermonarch, Woodfords Brilvogel, Carolinenpatrijsduif)
Omdat ook de reptielen/Vissen/Vlinders etc aan de orde komen geeft dit een aardig beeld van deze regio.
Er is voldoende materiaal (ruim 250 foto’s) voor een voorstelling van 2 uur (incl kwartier-pauze) Verder, zoals altijd, wordt er voldoende tijd ingeruimd voor specifieke vragen.

not available

American Flamingo (Phoenicopterus ruber)

Suriname

(Verrassende natuur in een koloniale setting)


Bij vogels kijken in Zuid America denk je niet meteen aan Suriname. Da's jammer; met ongeveer 750 vogel-soorten is er veel te zien.
Het gebied ongeveer 4,5 x Nederland met maar 500.000 inwoners bestaat nog voor het grootste deel uit tropisch regenwoud, en is nog vol verrassingen.
Naast vogels (Steltlopers, papagaaien, gieren) ook aandacht voor reptielen (gifkikkers, hagedissen) en de specifieke vlinders van het Neotropisch gebied (Riodinidae - Prachtvlinders)
Er is voldoende materiaal (ruim 250 foto’s) voor een voorstelling van 2 uur (incl kwartier-pauze) Verder, zoals altijd, wordt er voldoende tijd ingeruimd voor specifieke vragen.

Naast de bovenstaande vaste onderwerpen, is het mogelijk om “op maatgemaakte onderwerpen” te laten zien. Vindt je iets op deze site (reisverhalen/regio-informatie etc) waar je meer over wilt weten; neem dan gerust contact op met mij.